Nieuws

 • Seizoen 2024-2025

  Jawel, we zijn reeds begonnen met de voorbereidingen van het volgend turnseiz...

  Lees meer
 • Turngala 2024 Black-out

  Turngala 2024 Sterk en Lenig presenteert Black-Out. Op zondag 26 mei pr...

  Lees meer
Meer nieuws

Voetballers werden turners ...

Raf Vleeshouders, ouderwijzer op Drongen, vond het jammer dat de voetballers van Drongen tijdens de lange, koude wintermaanden maar weinig sport deden. Om hen toch een beetje fysiek op peil te houden organiseerde hij turnlessen in de turnzaal van de school. Heel wat voetballers vonden de turnlessen eigenlijk leuker dan de rondjes lopen met een bal aan de voet. Deze lessen vormden de basis van een nieuwe vereniging in Drongen ... het begin van turnvereniging Sterk en Lenig.

Vandaag bestaat Sterk en Lenig uit zo'n driehonderd actieve leden, een actief team enthousiaste trainers en een samenhangende groep gemotiveerde bestuursleden.

Als club hebben we een duidelijke missie en visie voor ogen en dragen we respect hoog in het vaandel. Daarom tekenden wij de Panathlonverklaring en volgen wij de gedrags- en ethische code van de Gymfed, ter bevordering van veiligheid, gezondheid en welbevinden van al onze betrokken partijen. 

 

Voor elk wat wils

Sterk en Lenig biedt recreatief turnen aan in verschillende groepen. Doel is een zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding in een gezellige en ongedwongen sfeer waarbij de inzet even belangrijk is als de prestatie. De lessen zijn afwisselend en aangepast en leeftijd en kunnen. Kleuters tot sportieve medioren kunnen bij S&L terecht.

 

Dynamish

Bij Sterk en Lenig Drongen gebeurt altijd wat! Hebben we het over onze familiehappening waar de Kerstman niet nalaat om ons jaarlijks een bezoek te brengen? Of het jaarlijkse turngala waar elke gymnast zijn kunsten toont voor groot publiek in een wervelende show? Of de evenementen en optredens die georganiseerd worden?

 

Competitie

Naast recreatieve groepen heeft Sterk en Lenig een toonaangevend aantal competitiegroepen trampoline, acro en tumbling. Elk jaar levert de club wel een aantal Belgische kampioenen af. De club behaalde zelf meermaals eremetaal op grote internationale wedstrijden zoals EK's en WK's. De competitiegroepen trainen meer dan de recreatiegroepen, maar het blijft altijd plezant. De gymnasten worden goed begeleid en de ouders worden van dichtbij geïnformeerd en betrokken.

 

Samen sterk

Meer dan twee woorden. Het is de visie van de club. Bestuur en trainers werken nauw samen. Er is ruimte voor overleg en autonomie. Samen nadenken, samen creatief zijn. Ook de relatie trainer-gymnast wordt in deze optiek uitgebouwd. Het is meer dan turnen, het gaat over sociale vaardigheden, samenwerken, luisteren en respect voor elkaar!

 

Erkenning

Sterk en Lenig Drongen versterkte in het seizoen 2009 – 2010 het IK-Gym label met maar liefst 93%. Dit extern audit orgaan kan zelden zo een hoge score uitreiken. Het label beoordeelt onder andere de organisatiestructuur, het aanbod, opleiding van trainers en het aantal gediplomeerde trainers.
Sterk en Lenig Drongen kreeg de de hoogste kwaliteitserkenning van de Gentse Sportdienst! Sterk en Lenig is één van de eerste sportclubs die alle kwaliteitserkenningen heeft ontvangen, die de Stad Gent aan sportclubs geeft.

Dit zijn ze:

 • Basiserkenning als Gentse sportclub
 • Erkenning als Gentse sportclub met jeugdwerking
 • Kwaliteitserkenning 'begeleiding'
 • Kwaliteitserkenning 'clubstructuur'
 • Kwaliteitserkenning 'interne communicatie'
 • Kwaliteitserkenning 'externe communicatie'


In 2015 haalde Sterk en Lenig opnieuw het kwaliteitslabel. Met 87% was Sterk en Lenig bij de hoogste drie scores van de 75 audits die in 2015 werden afgenomen. Hiervoor behaalde S&L een mooie Q4Gym-award. Deze award werd uitgereikt op de Algemene Vergadering van de Gymfed.

Om het met de woorden van de auditeur te zeggen: "Sterk en Lenig Drongen is een club waar men trots op mag zijn. Het is duidelijk dat de club na 75 jaar nog altijd vooruit wilt en dat de nieuwe sporthal veel mogelijkheden biedt en een meerwaarde is voor de club. De gedrevenheid van het bestuur en de trainers is een garantie voor jullie kwaliteit. Het is niet verwonderlijk dat de club mooie resultaten behaalt in de competitie. “Samen sterk”, een mooie slogan maar één die werkelijkheid is binnen de club."

Nieuws

 • Seizoen 2024-2025

  Jawel, we zijn reeds begonnen met de voorbereidingen van het volgend turnseiz...

  Lees meer
 • Turngala 2024 Black-out

  Turngala 2024 Sterk en Lenig presenteert Black-Out. Op zondag 26 mei pr...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Sterk en Lenig Drongen
 • Hoe inschrijven

  Hoe inschrijven

  Het inschrijven bij Sterk en Lenig kan op 2 manieren, digitaal of via een te printen inschrijfformulier

  Lees meer
 • Onze groepen

  Onze groepen

  Lees meer
 • Meest recente activiteiten

  Meest recente activiteiten

  Meest recente activiteiten

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.