Nieuws

 • Foto's Turngala Black-Out

  Op 26 mei ging in de Topsporthal Vlaanderen ons Turngala Black-Out door. Het ...

  Lees meer
 • Seizoen 2024-2025

  Testtrainingen competitie trampoline, acro, tumbling en demo. Hieronder alle ...

  Lees meer
Meer nieuws

Samen Sterk, meer dan twee woorden

Neutraal

Sterk en lenig is een gymclub voor de hele familie, ongeacht geslacht, nationaliteit of afkomst. Een plek voor gezonde en waardevolle vrijetijdsbesteding, met respect voor elkaar. De vereniging heeft geen enkele binding met om het even welke filosofische of politieke strekking.

 

Gezond evenwicht

Recreatie en competitie gaan samen. Met respect voor ieders mogelijkheden. Ons doel is een zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding in een gezellige en ongedwongen sfeer. Hierbij is de inzet even belangrijk is als de prestatie. Er wordt gelijkmatige aandacht gegeven aan zowel recreatieve als aan competitieve groepen. De club biedt extra faciliteiten en trainingsuren aan voor gymnasten die aan wedstrijden deelnemen. Deelname aan een wedstrijdgroep is na selectie maar de betrokken gymnast en ouder(s) beslissen zelf om dit engagement aan te gaan.

 

Clubcultuur

De club draait op de inzet van enthousiaste, flexibele en hard werkende vrijwilligers. Iedereen heeft respect voor ieders persoonlijk engagement, inzet en kunnen. Constructief samenwerken staat hoog aangeschreven. Er wordt gezocht naar een compromis van meningen om een doel te bereiken. Steeds wordt gezocht naar samenwerking en het groeien van de algemene clubsfeer. Korte communicatielijnen worden gezien als een middel om betrokkenheid aan te moedigen. Een goede relatie en verstandhouding tussen de verschillende belanghebbenden staat centraal.

 

Sterk team

Gedreven trainers zorgen voor vakkundige begeleiding van de gymnasten. Een samenhangend bestuur zorgt voor een goede samenwerking tussen trainers, gymnasten, ouders en bestuursleden. Het bestuur voorziet ook in de mogelijkheden tot bijscholing van de trainers. Meermaals worden initiatieven geboden om de goede samenwerking en verstandhouding tussen de verschillende belanghebbenden aan te moedigen. Jonge trainers krijgen alle kansen om zich te ontplooien en te leren. We zijn heel dankbaar voor de vele vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor onze club.

 

Verschillende disciplines

Sterk en Lenig richt zich tot een grote groep van gymnasten. Dit gebeurt op zowel recreatief als competitief niveau. Wij bieden mogelijkheid tot een brede basis recreatief turnen op verschillende leeftijden: kleuterturnen, recreatief turnen tussen 6 en 16 jaar, G-groep werking voor kinderen met motorische of mentale beperkingen, seniorengymnastiek, trampoline, acrogymnastiek en tumbling.

Voor de competitiegroepen heeft Sterk en Lenig Drongen de keuze gemaakt om zich toe te leggen op volgende erkende gymnastiektakken: trampoline, tumbling en acro.

Kleine en grote organisaties, niet enkel voor de clubkas...

Sterk en lenig staat ook garant voor de organisatie van verschillende wedstrijden, al dan niet in samenwerking met een andere organisatie. Binnen de club organiseert S&L enkele activiteiten zoals familiehappening, turnshow, eindeseizoensetentje, … Naast de budgetaire argumentatie staat ook hier de samenwerking tussen verschillende belanghebbenden centraal.

 

Onze normen

Er wordt steeds zonder dwang getraind en met respect voor ieders mogelijkheden. Men heeft respect voor elkaars prestaties en iedereen kijkt met een positieve blik naar elkaar. Inzet, motivatie en talent van de leden alsmede het gezellige karakter bepalen in hoge mate de sfeer en cultuur binnen de club. Dit zijn belangrijke uitgangspunten voor het te voeren beleid.

 

 

 

Nieuws

 • Foto's Turngala Black-Out

  Op 26 mei ging in de Topsporthal Vlaanderen ons Turngala Black-Out door. Het ...

  Lees meer
 • Seizoen 2024-2025

  Testtrainingen competitie trampoline, acro, tumbling en demo. Hieronder alle ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Sterk en Lenig Drongen
 • Hoe inschrijven

  Hoe inschrijven

  Het inschrijven bij Sterk en Lenig kan op 2 manieren, digitaal of via een te printen inschrijfformulier

  Lees meer
 • Onze groepen

  Onze groepen

  Lees meer
 • Meest recente activiteiten

  Meest recente activiteiten

  Meest recente activiteiten

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.